Een patiënt verwijderen

Als uw patiënt de app nooit heeft gedownload en u diens profiel wilt verwijderen, doet u het volgende:

1. Meld u aan op het OdySight-dashboard.
  2. Klik in het menu aan de linkerkant op Profiel.
  3. In de kolom Acties ziet u de knop Archiveren. Klik hierop om het profiel van de patiënt die u wilt verwijderen, te archiveren.
  4. Klik in het linkermenu op Gearchiveerde patiënten.
  5. In de kolom Acties ziet u de knop Verwijderen. Klik erop om het profiel van de betreffende patiënt definitief te verwijderen.

Een voorbeeld van een patiënt die u kunt verwijderen.

Vanwege Europese regels voor gegevensbescherming kan een patiënt niet meer op deze manier worden verwijderd als die zijn OdySight-account heeft geactiveerd. Een patiënt activeert zijn of haar account wanneer die de achtcijferige code invoert die u hem of haar per mail hebt gestuurd. U kunt dus de profielen verwijderen van patiënten die de app nog nooit hebben gedownload, en van patiënten die de app wel hebben gedownload, maar hun achtcijferige code nog niet hebben gebruikt.

Als uw patiënt de OdySight-account al heeft geactiveerd maar niet verder wil gaan met de app, kunt u het profiel van de patiënt archiveren. Als u het profiel van deze patiënt toch weer wilt bekijken, kunt u dat vinden onder gearchiveerde patiënten, in het menu aan de linkerkant.

Een patiënt die zijn account na activering permanent wil verwijderen, kan dat zelf doen in de app met de knop 'Mijn account verwijderen'. Het verzoek wordt daarna doorgestuurd naar onze functionaris gegevensbescherming dpo@tilakhealthcare.com. De gegevens worden dan geanonimiseerd en vervolgens handmatig intern van onze server verwijderd. De patiënt ontvangt vervolgens een melding dat de opgeslagen resultaten zijn verwijderd.

Alle patiëntgegevens worden automatisch verwijderd na twee jaar inactiviteit.